Septembarska Visa kampanja je završena. Detaljnije ovdje

Korpa

Vaša korpa je prazna.

Pogledajte našu široku ponudu proizvoda i pronađite nešto što vam se sviđa!

Ko tebe kamenom, ti njega ... drvetom?

22.08.2024.

Zamislite sebe u Konjicu, u blizini pitomog toka rijeke Neretve. Jasmina Dizdarević, arhitektica čije srce kuca za njeno naslijeđe, vraća nas u svoje djetinjstvo.

“Odrasla sam u Konjicu, moj dom je bio pored radnje porodice Mulić, poznate gradske drvorezbarske radnje. Njihove vješte zanatlije izradile su mali drveni namještaj samo za moje lutke. Bila sam očarana time, pa sam ubrzo nakon toga pronašla svoj drugi dom igrajući se svakodnevno u radnji. Tamo sam mogla da se uronim u bogat miris drveta i ritmičke zvukove rezbarenja, i upijem suštinu svog naslijeđa. Ono što je počelo sa pravljenjem sićušnog nameštaja za moje lutke, završilo je oblikovanjem moje budućnosti kao mlade devojke.”

Ova rana povezanost s njenim naslijeđem pokazala je Jasmini vitalnu ulogu koju kultura igra u oblikovanju našeg okruženja. Nadahnuta, pretočila je ovu energiju u karijeru arhitektice. Međutim, tokom doktorata u Istanbulu, istinski joj je počeo nedostajati osjećaj pripadnosti vezan za njene kulturne korijene.

„Mnogo mi znači mjesto odakle dolazim, pa sam odlučila da napravim nešto što će me stalno podsjećati na moje bogato porijeklo. Željela sam spojiti funkcionalnost sa svojim naslijeđem, kreirajući poslužavnik sa istim motivima koji je imao moj namještaj za lutke. Napravila sam dizajn, odabrala ploču i jedini komad koji je nedostajao bio je vješt majstor za izradu.”

Jasmina se vratila kući i tako je nastala WAGA. Svaki WAGA proizvod je ručno izrezbaren, pa je samim tim i unikatan. Možete biti sigurni da niko neće imati dasku poput vas. Osim što čuvaju tradiciju i kulturno naslijeđe naše zemlje, WAGA proizvodi su modernog dizajna što ih čini savršenim dodatkom vašem domu ili poklonom za bilo koju prigodu. Obavezno zavirite u njihovu trgovinu - gledanje je besplatno ☺️


Ne zaboravite:
danas je srijeda, pa sve divne WAGA proizvode možete naručiti i platiti Visa karticom i na taj način ostvariti popust do 25%, ali i vrijedan vaučer u iznosu od 10 KM kojeg ćete moći iskoristiti prve srijede u septembru.

Želimo vam ugodan dan i još ugodniji shopping!